Скандинавски интериорен стил

Лек, естествен и неостаряващ

 

Скандинавският интериор трябва да бъде семпъл, функционален и най-вече светъл. Въпреки че минимализмът е важна характеристика на скандинавския стил - той никога не е скучен, но топъл и приканващ. Този интериорен стил има силна връзка с природата, която се вижда в комбинацията от материали и текстури. Това е стил, в който ще се чувствате като у дома си от момента, в който влезете в стаята.

 

Вижте всички Скандинавски артикули

 

Уютен скандинавски интериор

Има няколко съвета и трика, които трябва да имате предвид, за да създадете тази типична скандинавска уютна атмосфера. На първо място, не забравяйте, че не всичко трябва да е бяло. Работете с бяла основа и добавете естествени цветове като черно, сиво и пастели и изобилие от растения за цвят. Топлият уют се създава, като се работи с много дърво в мебели и подове и се добавят различни текстури в килими, одеяла, възглавници и мека мебел, съответстващи на цветовата палитра.

 

 

 

 

 

Пуснете светлина

Скандинавският интериор е известен с това, че е изчистен и светъл. Тъй като той произхожда от Скандинавия, където зимите могат да бъдат дълги и тъмни, ключов елемент е да се пусне колкото се може повече естествена светлина. Ако нямате големи прозорци, поставете стратегически светлинните тела, за да се възползвате максимално от тях и работете с огледала, за да отразявате светлината.

 

 

Вижте всички Скандинавски артикули

  

 

Вижте всички стилове за 2022 г.