Как работят търговете?

 • Как мога да участвам в търг?

  Трябва да сте влезли в профила си и да имате псевдоним за търг, за да участвате в търг. Участниците за първи път ще бъдат помолени да създадат псевдоним, когато направят първата си оферта.

 • Псевдоними за търгове

  Вашият псевдоним за търг ще бъде показан, когато наддавате на търг. Псевдонимът в търга се показва публично в историята на офертите. Вижте историята на офертите, като кликнете върху линка под бутона „Наддавам“, който показва броя на офертите.

 • Как да направя оферта?

  Ще започнете да наддавате с най-ниската възможна цена, а когато някой надскочи офертата ви, ние автоматично оферираме от ваше име до максималната цена, която сте въвели. Прочетете повече за нашата система за автоматично наддаване в следващата глава по-долу.

  Вашата оферта се увеличава с увеличение само толкова, колкото е необходимо, за да поддържате най-високата позиция на офериране. Всеки път, когато се направи оферта в последните минути на търга, към таймера на търга се добавя допълнителна минута.

 • Автоматично наддаване

  Нашата система за автоматично наддаване прави оферирането удобно. Не е нужно да се връщате, за да наддавате отново всеки път, когато някой направи друга оферта. Вместо това автоматично ще направим нова оферта от вас, но само до максималната сума на офертата ви.

  Когато участвате в търг, от вас се иска да дадете максималната си оферта. Важно е максималната ви оферта да е най-високата сума, която ще можете да платите. Останалите участници в търга не знаят вашата максимална оферта. Вашата максимална оферта се пази като поверителна, докато не бъде надвишена от друг наддаващ.

  Ще правим оферти от ваше име, използвайки автоматичната сума на нарастване на офертата, която се основава на текущата висока оферта. Ще наддаваме само толкова, колкото е необходимо, за да сте сигурни, че ще останете участникът с най-висока цена, или за да достигнем заложената резервна цена, до максималната ви сума.

 • Мога ли да оттегля или да отменя офертата си?

  Когато наддавате на vidaXL, вие сключвате обвързващ договор. Възможно е обаче да се оттегли оферта преди края на търга, но само при изключителни обстоятелства. Можете да се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти за повече информация.

  Изключителни случаи

  - Направили сте грешка при въвеждането на офертата си, напр. 50 € вместо 5 €.

  - Описанието на артикула се е променило значително след като сте направили офертата си.

 • Правила за търгове

  - Само нови продукти

  - Безплатна доставка

  - Без допълнителна такса за търга

  - Търгове, започващи от 1 €

 • Спечелих търг! Какво следва?

  Отидете до вашата пазарска количка и закупете спечеления артикул. Трябва да завършите поръчката си в рамките на 3 дни.

  Моля, обърнете внимание, че не можете да закупите същия артикул, освен ако не сте завършили транзакцията за спечеления търг.

 • Спечелих артикул, но вече не искам да го купувам

  Оферта или покупка във vidaXL се счита за договор и задължение за плащане. Ако обаче смятате, че имате основателна причина да не закупите артикула, можете да се свържете с нас и да обясните ситуацията си.

  Неплатеният артикул ще бъде регистриран в профила ви, ако не може да се постигне споразумение за анулиране и не е извършено плащане. Акаунтът ви може да бъде спрян, ако в него са регистрирани твърде много неплатени артикули в рамките на кратък период от време.

 


Прикачен(и) файл(ове)

Общи условия за търгове на