Най-горещите тенденции: Кадифе

Модерна елегантност с кадифен вид и усещане

 

Кадифето е известно от векове. Не е изненадващо, че и днес то е една от най-популярните тенденции в интериорния дизайн. Кадифето като материал се е развило прекрасно от тъмната викторианска естетика до модерната естетика, която познаваме днес.

Най-хубавото при декорирането с кадифе е, че то се вписва навсякъде. То подхожда на всяка стая, оформление, стил или вид мебели. Позволява ви да създавате смели дизайни с открояващи се елементи или да заложите на по-изтънчен вид с кадифени аксесоари. Не на последно място, кадифето също така ви насърчава да си играете с контраста, за да постигнете неповторима визуална атрактивност.

 

 

Изящни елементи

Кадифето е забележително само по себе си. Когато се използва като фокусна точка в интериорния дизайн, кадифето създава неповторима визия. В зависимост от помещението, което декорирате, изберете мебел от кадифе, която да привлича цялото внимание. Когато добавите кадифен диван във вашата всекидневна, той несъмнено ще накара стаята да заблести. Можете да избирате между кадифен диван Честърфийлд в ярки цветове и минималистичен диван с метални крака за по-модерен вид.

С помощта на кадифено легло можете да придадете изисканост на спалнята си. Ако искате елегантна конфигурация на спалнята, изберете дизайн с детайли или отворете пространството със семпли линии в неутрални цветове. Препоръчваме ви да добавите и кадифен стол с висока облегалка, за да създадете уютен кът за релаксиращи следобеди. С кадифените трапезни столове можете да добавите нотка класа в трапезарията си. Тук можете да зададете тона, като изберете между модерен дизайн с плюшена кадифена текстура или викторианска тапицерия в по-тъмно кадифе..

 

 

Луксозни аксесоари

Ако големите кадифени елементи са твърде изразителни за вашия вкус, имате възможност да украсите пространството си с аксесоари. Перфектните аксесоари от кадифе са тези, които отговарят на желанието ви да придадете романтичен завършек на дома си. Можете да допълните спалнята си с кадифени нощни шкафчета или пейка в края на леглото.
Кадифените пуфове и отоманки са супер стилни и удобни, идеални за всяка дневна, независимо от съществуващия стил. Друг привличащ вниманието детайл, който можете да използвате, е кадифена масичка за кафе - това е доста уникален начин да създадете изящно настроение във вашата всекидневна. Ако малко се колебаете дали да декорирате с кадифе, препоръчваме ви да оформите прозорците си по този начин. Кадифените завеси придават дълбочина на стаята, а по-малките детайли като възглавници или абажури определено ще добавят богата текстура.

 

      

Драматични цветове срещу меки цветни палитри

Завръщайки се към традиционната употреба на кадифе, виждаме смели и драматични цветове, съчетани с лъскави копчета или контрастни шевове. За да направите впечатление, изберете кадифе в скъпоценни тонове в тъмнозелено, тъмносиньо или виненочервено. Модерният подход към интериорния дизайн ни насърчава да използваме кадифето по по-изтънчен начин. За да добавите мека и закачлива нотка в дома си, изберете розово, зелено като патешко яйце или дори бяло кадифе. Не се притеснявайте да използвате по-светли цветове; ако изберете кадифе, което е третирано срещу разливания, мебелите ви могат да издържат цял живот.