Най-горещите тенденции: Златни акценти

Тази нотка на блясък, от която се нуждае домът ви, за да заблести

 

 

Златото винаги е било символ на богатство и лукс. Използването му в интериорния дизайн еволюира с течение на времето – от богатство до кич. Ако е балансирано правилно, златото създава луксозна и елегантна естетика.

Златните акценти се завръщат на мода и със сигурност привлякоха вниманието ни. Осмелете се да използвате златни акценти, за да създадете елегантно излъчване, или направете изявление с някои стилни златни детайли. Декорирайте дома си със златни аксесоари или мебели със златист финиш за деликатна визия.

 

 

Смели и успокояващи цветови комбинации

Използването на златни акценти може да изглежда като предизвикателство, но за щастие тази стилна тенденция може да ни научи как да избегнем невзрачния дизайн. Златото трябва да бъде смекчено с помощта на добре обмислена цветова палитра, а ние сме тук, за да ви предложим няколко варианта.

Най-сигурният залог е да използвате черно и бяло със златни акценти. Тази комбинация наистина създава изискан ефект. Или използвайте неутрални тонове в комбинация със злато. Това ще добави малко топлина в дома ви. И накрая, можете да изберете и много смела цветова схема, съчетавайки златни щрихи с наситено зелено или синьо, или мека шампанско-розова палитра, за да направите впечатление с дизайна си.

 

 

Златото трябва да се използва с подходящите материали

Златото винаги трябва да се съчетава с подходящите материали. Тъй като е толкова луксозно, златото се нуждае от фина основа, която да му позволи да блести, но не и да доминира. Когато става въпрос за мебели и аксесоари, изберете материал, който подхожда на пространството, за да създадете балансиран вид. Добавянето на злато в комбинация със стомана или стъкло създава страхотно модерно усещане. Или съчетайте златни акценти с масивна дървесина, за да създадете стилно пространство. За напълно екстравагантен дизайн комбинирайте златни акценти с мрамор и кадифе.

 

      

Използвайте златни акценти, за да превърнете семплото в зашеметяващо

Черно-белите минималистични интериорни дизайни също заслужават да се открояват. Малко злато е идеалното решение. Декоративните възглавници, завеси или осветителни тела могат да бъдат украсени със златни акценти, за да придобият жив и стилен вид. Акцентирайте върху определени пространства в дома си, като създадете топла и привлекателна атмосфера в съществуващия дизайн. Също така имайте предвид, че златистите акценти могат да се използват за привличане на вниманието към по-малки стаи или пространства. Блясъкът на златото създава впечатлението, че стаята е по-отворена и просторна.