Съвети за избор на крайна маса

Вашият хол е сърцето на дома ви. Тук се наслаждавате на филмови вечери, събирате се с приятели или релаксирате на дивана с хубава книга. Избирането на правилния диван е първата стъпка към създаването на комфортното пространство, от което се нуждаете. Но що се отнася до добавянето на акценти от стил и практичност, крайните маси са задължителния акцент.

Изборът им е забавна работа, но знаете ли как да изберете крайни маси, подходящи за вашия мечтан дизайн? Първото нещо, което да вземете предвид, е тяхното предназначение. Крайните маси обикновено служат да ви дадат място, където да държите всичко, от което се нуждаете, на една ръка разстояние. Те биват поставяни до дивана или някой стол и имат страхотно естетическо въздействие.

С толкова много налични опции може би се чудите как да изберете формата на вашата крайна маса. Същото се отнася и за избора на цвета на крайната маса в зависимост от вашия интериорен дизайн. За да направим задачата ви по-лесна, ние създадохме това ръководство как да изберете материала на крайната маса и други идеи за стилове, които да използвате.  

 

Защо ми е необходима крайна маса?

Крайните маси са изключително универсална мебел, която да не пропускате във вашия интериор. Тяхното предназначение е да държите неща в непосредствена близост, когато релаксирате на вашия комфортен диван. Идеални за подчертаване на пространството, крайните маси се предлагат в много форми и стилове. Продължете да четете, за да видите коя крайна маса отговаря на вашето пространство и интериорен дизайн.

Имайте предвид, че много хора избират крайни маси вместо кафе масички. Можете да поръчате две еднакви или да съчетаете различни стилове за по-впечатляващ визуален ефект. Експериментирайте с различни материали и форми за луксозен вид.

 

Как да изберете перфектната крайна маса

Крайната маса се поставя точно до любимия ви стол или диван. Там можете да държите дистанционните, книгите и списанията си, или пък чаша чай. Когато поръчвате крайна маса, някои хора се чудят дали крайните маси трябва да бъдат по-високи или по-ниски от дивана. Можете да използвате височината на подлакътника като ориентир. Стандартната му височина обикновено е между 60 и 80 см. Идеалният вариант е крайните масички да са 2 до 7 см по ниски от подлакътника на дивана. Този малък детайл ще добави допълнителен комфорт, когато се пресягате за вашата книга.

Тъй като те идват в разнообразни форми и размери, трябва добре да обмислите колко голяма трябва да е вашата крайна маса. Това зависи от пространството, с което разполагате, вашите нужди и за какво искате да я използвате. Имайте предвид мястото, с което разполагате до вашия диван и не забравяйте да оставите известен простор. Заложете на по-малка крайна масичка и позволете на дома ви да „диша“. Никога не се опитвайте да запълните всяко свободно кътче, а позволете възможно повече свобода.

Крайните маси са чудесна добавка, когато търсите аксесоар за вашата всекидневна. За да прецените колко широка трябва да бъде вашата странична масичка, помислете как искате да я използвате. Ако ще я използвате за поставяне на книги, списания или за лампа, повърхността на вашата маса трябва да бъде поне 55 см широка. Някои от тях предлагат по-комплексни опции за съхранение, като чекмеджета или рафтове. Затова препоръчваме да сте наясно с предназначението ѝ, преди да продължите със следващата част – естетиката на крайната маса.

Открийте крайните маси, в които ще се влюбите

Ние обичаме крайните маси, защото те са едни от най-креативните опции за декориране. Ако се питате дали вашите крайни масички трябва да съответстват на интериора ви, трябва да решите в зависимост от атмосферата, която искате да създадете. Нека да разгледаме отделните аспекти, като форма, стил и цвят.

 

Форма

Кръглите крайни маси са перфектният избор за по-малки пространства и нужди за съхранение. Те изглеждат страхотно във всякакъв интериор, а особено, когато искате да допълните вашето кресло или диван без подлакътници. В допълнение, крайните масички в кръгла форма могат да балансират стая в геометричен стил.

Квадратните крайни масички са чудесни, ако искате да ги използвате за основа за вашата любима лампа. Те предлагат повече място за съхранение и са подходящи за ъглови настройки, поставяни до вашия диван. Квадратните крайни маси също така добавят смел акцент към всяка всекидневна.

 

Стил

Предложението от крайни масички е много голямо, когато взимаме стиловете под внимание. За да не създавате задушаваща атмосфера, имайте предвид дизайна, който целите. Ако предпочитате минималистичен стил за вашата всекидневна, изберете акцентна крайна маса за контраст. Заложете на дървена или пък бетонна, с орнаменти, детайли или основа тип пачи крак. Ярките цветове ще оживят пространството ви и ще създадат невероятни контрасти.

По-малкото обикновено е по-добре, особено когато холът ви има големи мебели, тапицирани дивани и шарени декорации. Изберете крайна масичка с изчистени линии и тънки крака за усещане за отворено пространство. За стилно акцентиране изберете няколко различни крайни масички. Работете с неутрални тонове и играйте с прозрачни фолиа.

 

Материал

За да изберете крайна маса, не пренебрегвайте другите маси и мебели във всекидневната ви. Заложете на крайни маси, изработени от бетон или метал, за да балансирате масивна дървена масичка за кафе. Ако стаята ви е по-тъмна, препоръчваме акрилни или стъклени крайни масички. Така ще си осигурите светъл и същевременно жив вид на вашето пространство.

Мраморните покрития са естетически класически и подходящият избор, ако ще поставяте напитки върху тях. Други опции за материал са стъклени или каменни крайни масички. За повече привлекателност опитайте модерни комбинации от метал – мед и алуминий с масивно дърво.

Гледайте на крайните маси като чудесен инструмент за декорация и възможност за съхранение. Използвайте различни цветове и материали, за да създадете желаното от вас настроение за всекидневната ви. Следвайте нашето просто ръководство как да изберете крайна маса и се насладете на вашата нова стилна добавка.