Ръководство за покупка на кафе маса: да изберем перфектната

Когато проектирате хол, има няколко фокусни точки, които се нуждаят от вашето внимание. Например диван, който носи целия комфорт, от който се нуждаете, фотьойл за вашите релаксиращи моменти и страхотен телевизор. След това е нужен модерен килим, който да свързва всичко заедно. Мебел, която често се пренебрегва, е масичката за кафе. И така, как да изберете най-добрата кафе маса?

Вашата масичка за кафе е обзавеждането, което прави всекидневната ви завършена. Тя идеално съчетава стила с полезността. Тук поставяте кафето си, любимата си книга, дистанционното за телевизора и телефона си, като тя дори може да осигури комфорта на вечерята пред телевизора.

Имате нужда от нова масичка за кафе? Препоръчваме ви да разгледате нашето ръководство за това как да си купите масичка за кафе. Прочетете всичко, което трябва да знаете, за да можете да направите идеалния избор!

 

Уверете се, че сте взели правилните измервания

Всяка покупка на мебели започва с измервания. Тъй като кафе масичките са неразделна част от вашия диван или фотьойл, техните размери трябва да си съответстват. Обикновено масичката за кафе трябва да бъде на същата височина като дивана или с до 5 см по-ниска от седалката. По-високите дивани изискват по-високи масички за кафе, особено когато имате богат социален живот. Тази настройка предлага повече комфорт за поставяне на напитки върху кафе масата.

Когато мислите какъв размер масичка за кафе трябва да купите, височината ѝ не е единствената мярка, което трябва да вземете предвид. Както споменахме по-горе, вашата кафе масичка трябва да съответства на дивана ви, като това важи и за дължината ѝ. В зависимост от размера на дивана, масата трябва да бъде две трети от дължината си. По този начин осигурявате практическо използване на кафе масата от всяка страна на дивана.

Оставете достатъчно място около нея. Стандартният размер, който позволява удобно пространство за движение, изисква 30 до 45 см между дивана и масата. В същото време, ако имате поставка за телевизор, която е точно срещу масичката за кафе, трябва да предвидите разстояние от 60 до 76 см между двете. Това разположение създава достатъчно място за удобно движение и прави зоната на хола непретрупана и компактна.

Измерването на разположението на мебелите, което вече имате, е изключително важно за поръчката на идеалната масичка за кафе. Също толкова важна е формата на масата, тъй като различните форми изглеждат различно.

 

Коя е перфектната форма на маса за кафе за вас?

Това напълно зависи от това как изглежда останалата част от стаята ви. Например, ако имате деца, препоръчително е да изберете кръгли или овални масички за кафе. Те няма да наранят децата, в случай на падане, но също така изглеждат невероятно, създавайки уюта, който правоъгълните маси не могат. Кръглите и квадратните маси се вписват невероятно в по-малка стая, давайки илюзия за повече дълбочина.

Ако търсите масичка за кафе, подходяща за всекидневна за възрастни, можете да си поиграете с всички различни форми и стилове. Правоъгълните и овални масички за кафе са правилният избор за по-големи помещения и пространства. Добавете една голяма правоъгълна маса пред вашия впечатляващ диван или работете с комплект от 2 или 3 маси за по-визуално въздействие. 

 

Материал и стил

Големият избор на холни маси може да ви обърка, когато се опитвате да намерите идеалната. Дървото все още е сред най-популярните решения за масичка за кафе, тъй като е вечен материал. Има много детайли, които ще направят покупката ви уникална. Заложете на класически махагон за по-традиционен интериорен декор или изберете масичка за кафе от манго или тиково дърво за бохемски вид. Ако цените майсторството, вложено при работа с дървото, заложете на винтидж или маси, изработени от регенерирано дърво.

Ако се интересувате от модерен интериор или такъв, вдъхновен от индустрията, има много възможности. Има масички от стъкло, метал, фибростъкло или мрамор. Тези материали изглеждат превъзходно за масички за кафе и позволяват творчески настройки. Но помнете, стъклените масички за кафе или металните с остри ъгли са малко по-опасни, когато децата играят. Ако имате домашни любимци, потърсете маса с лесна за почистване повърхност.

Можете да се насочите и към материали като кожа, кадифе, дори коприна. Да, можете да имате кадифена масичка за кафе, защото тези скъпоценни материи могат да превърнат обикновената маса във фокусната точка на вашия хол. В зависимост от дизайна, такива маси се вписват в различни стилове, от ретро и бохемски, до модерни (за кожените). Като плюс те могат да внесат това еклектично настроение във вашата стая, толкова популярно в наши дни.

За да изберете правилния цвят за вашата масичка за кафе, разгледайте съществуващия си декор. Можете да експериментирате с различни нюанси, за да подчертаете предимствата на стаята. Маси за кафе от стъкло и мрамор са огромен успех в по-тъмни стаи или скандинавски интериор. Естествените нюанси работят във всяка възможна комбинация, докато тъмните тонове съответстват на класически или ретро стил. 

 

Функционалността на вашата кафе маса

Не забравяйте, че перфектната масичка за кафе е не само разкошна, но и практична. Изпробвайте например такава с вградена опция за съхранение. Някои имат рафтове и чекмеджета, удобни за съхранение на дистанционни управления и други неща, които искате да държите близо, докато сте в зоната за сядане. Други масички за кафе имат колела, така че лесно можете да ги премествате. След като вече знаете как да изберете перфектната масичка за кафе, открийте нашите топ избори по-долу.