Тренд малък градски балкон

Ограничено пространство, безкраен потенциал: функционален и креативен градски балкон

Купете продукти за балкониkeyboard_arrow_right

Когато живеете в градски апартамент, вероятно най-желаното нещо, което бихте искали да притежавате, е лично външно пространство. Един балкон, независимо колко скромен е той, ви позволява да прекарвате известно време, отпочивайки си под слънчевите лъчи.

На всеки балкон има достатъчно място за прекрасен и приятен дизайн на кът за сядане на открито. Например с подходящото обзавеждане за балкон на апартамент едно щедро пространство може да се превърне в идеалното място за почивка през мързеливите дни. От друга страна, ако търсите идеи за кътчета за отдих на малък балкон, ще се радвате да научите, че има много начини за оформление на малък, но комфортен балкон.

Как да декорирате балкона си?

За да оформите малък кът за сядане на балкона, освен че трябва да вземете предвид размера му, трябва да помислите за нуждите си и начина, по който ще го използвате. Имайки предвид това, ви предлагаме няколко стилистични варианта.

Какво ще кажете да превърнете балкона си в красиво частно кафене? Така ще можете да се наслаждавате на дълги почивки за кафе навън с хубава книга или с приятели, като в същото време ще разполагате с желаното уединение. Бистро комплектът може да бъде идеалният вариант за сядане на малкия балкон, а има и много налични дизайни, които да подхождат на вашия интериор. Един чудесен съвет, който трябва да имате предвид, когато проектирате място за отдих на балкона, е да изберете малка маса, която позволява повече пространство за движение или по-големи и по-удобни столове.

 

Практични и креативни насоки за оформяне на балкона

За да увеличите максимално пространството на малкия си балкон, особено когато искате да създадете зона за релакс, можете да опитате да добавите една или две пейки. Допълнете пейката с удобни възглавници и потърсете малка маса за открито, която да съответства на лежерния дизайн.

Като алтернатива можете да заложите на по-бохемско излъчване на местата за сядане на балкона, като използвате подови възглавници и пуфове. Детайли като цветни възглавници, мек килим и светещи стрингове или други интересни осветителни тела ще създадат зашеметяващ и вдъхновяващ бохо рай.

 

Кои са задължителните аксесоари за балкона?

Балконът ви, както и всяко друго помещение в дома ви, трябва да бъде функционален и да осигурява търсения комфорт. Аксесоарите за балкон не само придават красота на пространството, но и усещане за практичност, превръщайки едно пренебрегвано кътче в приветливо място за релаксация.

Вдъхновението от най-новия тренд за малки балкони може да бъде чудесно начало. Независимо от това какъв тип място за сядане ще изберете, ние ви препоръчваме да помислите първо за вашия комфорт. Както вече споменахме, възглавниците са съществени елементи, които могат да бъдат ключовата съставка за вашия комфорт.

 

Комфортни възглавници за стол или пейка за всеки вкус

Може да решите да допълните бистро комплекта си със стилни възглавници за балконски столове, а може и направо да изберете балконски пейки с възглавници. Нашите възглавници за открити пространства, които се предлагат в различни цветове и форми и са изработени от висококачествени материи за удобно закрепяне, са идеални за тази цел.

За да завършите уютния и приветлив вид на балкона си, може да добавите килими за открито. Те не само придават мекота на краката ви, но и размиват границите между вътрешното и външното пространство, като ви позволяват да създадете цялостна атмосфера, която да създава усещане за дом.

Полезен съвет: ако сте благословени с балкон, ще искате да се възползвате максимално от времето, прекарано на открито, независимо от метеорологичните условия. За да се предпазите от суровите UV лъчи, както и да си осигурите уединение, ви препоръчваме да инсталирате монтиран на стената чадър или балконски параван. Освен това меките и удобни завивки ще ви стоплят в хладните вечери, без да ви принуждават да влизате вътре, така че може би ще искате да добавите и тях към списъка с декорация на балкона си.

Как да създадем функционален и стилен балкон


Как изглежда балконът на мечтите ви? Когато се опитвате да си го представите, дали е райско кътче за отдих, или може да бъде и офис на балкона? Няма причина, поради която да не превърнете обикновеното работно време във възхитително преживяване на работа от вашия балкон. Всичко, от което се нуждаете, е стабилна маса, достатъчно голяма, за да побере лаптопа ви, и удобен стол.

Най-лесният начин да оформите многофункционален градски балкон е да изберете висяща маса за балкон. Тази маса е удобна по време на работните часове, но можете и лесно да я сгънете, когато не я използвате. Що се отнася до стола, имате пълната свобода да изберете удобен такъв, но не забравяйте да оставите между 25 и 33 см от седалката на стола до долната част на плота на масата, за да поддържате правилна стойка.

 

 

 

Топ 5 съвета за оформяне на балкона


Вашият балкон, вашите правила! Съществуват безкрайни стилистични възможности за превръщането на вашия малък градски балкон във функционален и очарователен. За да сложите личен отпечатък върху декорацията му, помислете за някои финални щрихи и модерни задължителни елементи за балкона. Освен това стилът на аксесоарите и дизайнът на аранжировката, които подхождат най-добре на вашето пространство, се определят от това как си представяте декорацията на балкона си. Най-добре е да заложите на естетическия си избор, като същевременно включите и практични решения, които отговарят на вашите навици и нужди.

  1. Създайте настроение с красиви осветителни тела, като например стрингове, висящи лампи, свещници и всичко друго, което може да внесе на балкона ви спокойното курортно настроение.
  2. За да се наслаждавате на градското си външно пространство дори когато слънцето грее ярко, осигурете си защитна сянка от балконски чадър или параван.
  3. Не разполагате с достатъчно място както за съхранение, така и за сядане? Една балконска пейка за съхранение с място под нея за вашите вещи може да бъде идеалният начин да съчетаете полезност и стил.
  4. Завесите от макраме са чудесен начин да внесете малко бохемско настроение на балкона си. Експериментирайте с различни цветове и шарки на макраме, за да ги съчетаете с декора на балкона си.
  5. Какво може да бъде по-очарователно от едно прекрасно растение на вашия малък градски балкон? Безброй растения! За да влеете непреходната красота на природата в пространството си, инвестирайте в няколко саксии и градински сандъчета.