Най-горещите тенденции: Бяло и светло

Подценяваната сила на спокойствието

 

Какво означава бялото за вас? Общото разбиране за бялото е свързано с чистота, спокойствие и класа. Когато декорираме, всички избираме бели елементи – мебели или аксесоари. Но какво мислите за един изцяло бял интериор?

Бялото в домовете ни без съмнение е непреходен избор. Част от най-горещите тенденции, интериорите в бяло и светло привличат вниманието ни. Да научим как можем да проектираме пространство, базирано на бялото и неговите нюанси, но и да разгледаме големите предимства и недостатъци на тази тенденция.

 

 

Как да оформим бял интериор

Белият цвят е подходящ за всяка стая. Той създава спокойна атмосфера, която привлича. Бялото също така означава чистота и стил, поради което белите кухни са много разпространени. Перфектно за всяка стая, бялото може да помогне при ограничено пространство, като го направи да изглежда по-голямо и по-светло.

Но повечето хора се страхуват от безвкусно бял интериор, смятайки, че може да изглежда студен и неуютен. За да избегнете това, следвайте правило номер едно за използване на бялото: наслояване на бялото. Съчетавайте различни нюанси на бялото с естествени нюанси, за да получите усещането за топъл уют у дома. Начинът, по който да направите това, е ваш избор. Можете да изберете бели елементи и да добавите аксесоари в други нюанси, за да подобрите визията. Или заложете на неутрални нюанси за по-големите мебели и използвайте бялото, за да ги накарате да изпъкнат. Винаги се опитвайте да създадете балансирана визия - изцяло бялото никога не е достатъчно.

 

 

Текстурата е всичко 

Бялото пространство показва елегантност и богатство, когато се съчетае с подходящи текстури и цветове. За да избегнете усещането за студ и да декорирате пространство, което е уютно и топло, вмъкнете някои богати текстури. Изборът зависи от това какво харесвате и какъв стил създавате. Бялото се съчетава добре с всичко, за което можете да се сетите.

Добавете мебели от естествено дърво за скандинавски вид. Бялото до тухли – цветни или бели, е зашеметяваща комбинация. Мраморът в компанията на бялото ще изпъкне чрез сложната си текстура. Включете някои богати материи като вълна, памук или коприна. Играйте с различни нюанси на бялото и универсални неутрални цветове за топла минималистична атмосфера.

 

      

Силата на контрастите

Бялото е само по себе си достатъчно ефектно. Въпреки това бялата тенденция не изолира тази естетика, а я обогатява с красиви контрасти. Комбинирайте изчистен бял диван с кремави нюанси за килима и други аксесоари, но внесете наситено зелено с растения. По този начин ще получите свежо и уютно жилищно пространство.

Многобройните нюанси на синьото ще отведат белия ви интериор до следващата стъпка. Средиземноморската визия се съчетава чудесно с модерна кухня с уникално настроение тип вечна почивка. Бялото също така ви позволява да играете с осветлението на помещението. Добавете прозрачни и метални отблясъци. В комбинация със стъклени, сребърни и златисти акценти белият интериор се превръща в причудливо платно, което демонстрира спокойствие.