Горещи тенденции: Еклектичен

Докато стиловете са вечни, тенденциите са горещи

 

Дързък е, богат е и определено привлича вниманието. Но преди всичко е често срещан напоследък. Еклектичният тренд е един от най-популярните подходи по отношение на интериорния дизайн. Но за невъоръжено око тази тенденция изглежда като хаос.

Еклектичният итериор предлага уникална естетика. Той се основава на различни стилове мебели, модели, които не би трябвало да се съчетават и неочаквана цветова палитра. Добавянето на някои открояващи се детайли и изискани покрития ще доведе до изненадваща хармония за сетивата.

 

 

Изградете своята еклектична цветова палитра

За да постигнете богато, но балансирано еклектично настроение, трябва да се съсредоточите върху една основна идея: изберете смел цветен акцент и го балансирайте с прекрасни неутрални eлементи. Не се страхувайте да експериментирате с наслагване на цветовете за повече дълбочина. По този начин изграждате интензивна цветна основа, която позволява съвпадение с елементи, които бихте добавили в бъдеще.

 

 

Правилното използване на форми и материали

Еклектичното означава различни текстури и комбинации от периоди и стилове. Вземете модерни елементи с изчистени линии и ги комбинирайте с по-обемни такива или вдъхновени от винтидж стила. За желаната атмосфера използвайте различни материали, които се подчертават взаимно. Мрамор или стъкло допълват луксозни материи като кадифе или кожа. Принтовете са задължителни и могат да се използват в тапети, изискани килими или аксесоари, за очарователен ритъм и повторение.

 

      

Не забравяйте за основните елементи

Споменахме ли, че еклектичният дизайн трябва да е смел? Тогава добавете някои по-големи предмети, които ще приковат вниманието. Помислете за размера на стаята си и се осмелете да бъдете дръзки. Вашият основен елемент може да бъде произведение на изкуството, декоративен артикул или интересна мебел.