Топ съвети за избор на идеалното кресло

Изборът на правилното кресло е много личен избор, тъй като то трябва да е комфортно местенце, където разпускате след дълъг ден. За да направим избора малко по-лесен, ние събрахме списък със съвети за лесен избор!   

 

Откъде да започнете, когато избирате кресло 

За да ви помогнем да знаете как да изберете кресло, ние ще започнем с преглед на текущата подредба на вашите мебели. Премерете внимателно стаята, където ще бъде креслото. Помислете къде ще го поставите – в ъгъла на спалнята ви за създаване на уютно кътче или като акцент във вашия хол. Уверете се, че размерът на стола ще пасне перфектно на предвиденото пространство. Най-лесният начин да проверите това е като изрежете парче хартия с формата на стола и го поставите на земята. Около него трябва да остава достатъчно пространство, за да преминавате свободно, което ще позволи на помещението „да диша“.

Но как да изберете този впечатляващ стол? Ако търсите истински акцент, има няколко неща, които да вземете предвид. Продължете да четете по-надолу!

 

Изберете вашия стил

Първата стъпка е да се уверите, че креслото ще пасне перфектно на вашия интериор. Открийте кой стил пасва най-много на избрания от вас дизайн, а можете също да решите да изберете контрастираща мебел. 

Едно кресло може да бъде използвано като допълнение към детайлите в декора – поставете бохемски стол в светъл ъгъл или стол в Честърфийлд стил пред камината.

Ако сте почитатели на еклектичната тенденция, изберете кресло, което контрастира с остатъка от интериора ви. Индустриалните кресла можете да поставите в провинциален дизайн, докато стол тип пеперуда добавя романтично усещане в стаята. 

 

Избор на цвета на вашето кресло

След като сте избрали предназначението, формата и материала на вашия стол, време е да помислите и за цвета! Един изразителен цвят ще превърне стола ви във фокусната точка на стаята, докато неутралният цвят допълва другите ви мебели.

Ако искате вашето кресло да бъде уникално, бихме искали да ви дадем няколко съвета относно как да изберете отличителен цвят за вашия стол. Имайте предвид пространството, с което разполагате, осветлението и пода. Заложете на смело решение – хладен цвят за  по-светлите пространства, поставен до дървена маса и неутрална стена. Едно кресло в топъл цвят стои прекрасно в малка стая, тъй като по-светлите тонове отварят пространството. Можете да използвате цветни акценти, за да оживите дома си.

 

Тапицирани кресла

Когато купувате ново кресло, е важно да изберете подходящия за вас материал. 

  • Ако имате домашни любимци, изберете тапицерия, която се почиства лесно.
  • Заложете на устойчив текстил и възглавници със свалящи се калъфки, ако имате малки деца.
  • Кожата е много елегантен избор. Висококачествената кожа старее красиво с годините.

Помислете за какво ще използвате вашето кресло. Други опции за материал са меки платове, като лен или полиестер. Искате вашето ново кресло да бъде звездата във вашия хол? Заложете на кадифе или вълна.

Основата на стола помага също за излъчването му. Въпреки че опциите не са толкова много, помислете за перфектната комбинация за вашето кресло. Една дървена основа ще му придаде елегантен вид, докато металната е подходяща за модерния стил. Големите крака са очарователни, но по-тънките са чудесни за ограничени пространства в бохемски или скандинавски стил. 

 

Стилизирайте вашето кресло

За гостоприемна и уютна атмосфера намирането на перфектното кресло е само началото. Детайлите са от изключително значение. Комбинирайте го с хубава масичка за кафе или странична маса. Практично е, а също привлича внимание към този кът за релакс.

Използвайте различни текстури за повече дълбочина. Не се страхувайте да изразите креативността си, добавяйки контрастираща възглавница или одеяло върху креслото. Изберете бохемски цветове, геометрична форма или вълнено одеяло за повече уют.

Ако пространството го позволява, поставете наземна лампа точно до креслото. Светлината ще нос не само практични ползи, но и ще създава топла, приканяща атмосфера.

Когато опитват да открият идеалния стол, понякога хората се чудят дали креслото трябва да съответства на дивана. Различните текстури и материали добавят дълбочина на стаята, така че експериментирайте с контрастиращи артикули. Ако диванът ви е по-изчистен, изберете кресло в ярки цветове, което ще оживи мястото. Забавлявайте се, когато избирате материали. Смесвайте различни стилове и текстил, като опитате да създадете завършен вид.

С толкова много идеи за кресла във вашия хол, откриването на перфектното може да изглежда натоварващо. За да направите най-добрата покупка, следвайте нашите съвети как да изберете подходящото кресло. Каним ви също да разгледате нашата селекция от кресла по-долу и да откриете най-подходящото за вашите нужди.