Полезни идеи как да изберете ТВ поставка

Миризмата на току-що приготвени пуканки е знак за забавна филмова вечер! Готови ли сте да се насладите на малко качествено време пред любимото ви ТВ шоу? Телевизорът е централният елемент на спалнята ви, затова да знаем как да изберем ТВ поставка е от изключително значене.

Като за начало вземете предвид размера на вашия телевизор, за да определите подходящата поставка. След това опитайте да визуализирате как ще изглежда ТВ поставката във вашата стая. Открийте опции, подходящи за размера на стаята ви, за да постигнете балансиран декор. Не пренебрегвайте вашите предпочитания за дизайн – помислете какъв цвят трябва да бъде вашата поставка. За правилното смесване на стилове, обърнете внимание на материала, от който трябва да бъде изработена ТВ поставката.

С толкова много налични опции да знаете как да изберете подходящата ТВ поставка не е лесно. Но не трябва и да е трудно. Нашето ръководство е предназначено да ви помогне; вижте нашите съвети как да купите перфектната ТВ поставка за вашия дом.

 

Колко голям е телевизорът ви? – Correct size matches 

Вероятно се чудите от какъв размер ТВ поставка се нуждаете. Това трябва да е вашата начална точка, от която да започнете. Ако искате да купите поставка за телевизора, който вече притежавате, първо го измерете. Имайте предвид, че поставката трябва да бъде по-голяма от вашия телевизор. Така ще осигурите стабилност и естетически баланс. 

Много хора питат дали е подходящо телевизорът да бъде по-широк от поставката. Отговорът е не. Уверете се, че поставката е по-голяма, за да се предотврати случайно бутване на телевизора. Освен това обърнете внимание на дълбочината на рафта, тъй като той трябва да предоставя достатъчно място както за телевизора, така и за допълнително оборудване. Освен сигурност, другото предимство на по-голямата поставка е възможността за съхранение. Добавете някои декорации – често използван трик за интегриране на технологиите в уютен интериорен дизайн.

Не забравяйте да прецените комфортна височина на зрителен ъгъл. Ако питате колко висока трябва да е ТВ поставката, отговорът е лесен. Екранът трябва да е позициониран на нивото на зрителен контакт при седнало положение. Центърът на екрана трябва да е на нивото на очите ви. Стандартната височина на телевизора е около 106 см, но това зависи също от местата, от които ще го гледате. Ако ви е нужна повече гъвкавост, помислете дали можете да поставите стойка за телевизор за стена, която ще ви позволи различни настройки. 

Специален съвет: за да откриете правилната дистанция за гледане, удвоете размера на екрана. Например, един 50” (110 см) ТВ екран трябва да бъде поставен на поне 220 см от дивана ви.

Как да избера подходящия тип ТВ поставка? 

Всички детайли по-горе ще ви помогнат да постигнете комфортна ТВ зона за безкрайни филмови маратони. Нещо, което да не пренебрегвате, е постигането на балансиран интериорен дизайн. Разгледайте най-различни варианти, за да прецените какъв тип ТВ поставка ще е подходяща за вашия стил. За щастие има най-различни типове ТВ поставки, от които да избирате:

  • Конзолен ТВ шкаф
  • Дизайн с отворен рафт
  • Тип секция
  • ТВ поставка с шкаф
  • Монтирани към стената
  • ТВ шкафове за мултимедия

Конзолният ТВ шкаф е отделна мебел със затворени рафтове. Обикновено има правоъгълна форма и предоставя много място за съхранение. Ако търсите минималистичен стил, изберете дизайн с отворени рафтове. Рамката поддържа няколко отворени рафта за чист вид и скоба за монтиране на телевизор. Това е чудесна опция за създаване на усещане за повече простор.

ТВ шкафовете тип секция предоставят повече пространство за съхранение, благодарение на чекмеджетата и рафтовете, разположени около телевизора. ТВ поставката с шкаф е винтидж мебел, която подхожда на бохемски интериори. Най-голямото ѝ предимство е възможността да скриете телевизора си, когато не го използвате.

Тъй като размерът на стаята ви е от толкова съществено значение, има две страхотни опции за нуждите на всеки. Едно по-малко пространство няма да изглежда претрупано с монтирана към стената поставка. Окаченият към стена дизайн е супер популярен в наши дни, предлагайки отворено пространство за един по-изчистен вид. Въртящата ТВ поставка изисква дори по-малко пространство и позволява да премествате телевизора си под ъгъла, който желаете.

Ако сте късметлии и разполагате с по-голяма стая, един ТВ шкаф за мултимедия може да е правилния избор. Това е голяма мебел с богата конструкция, разполагаща със затворени шкафове, отворени рафтове, чекмеджета и т.н. Завършете го с книги, саксии и други аксесоари за по-атрактивен вид.

Обичайните материали, използвани за ТВ поставки, са дървото и метала. Изразете креативността си, но не забравяйте да се съобразите и с дизайна на останалата част от стаята ви. Дървото е по-подходящо за топъл и традиционен стил, докато металът съответства на модерни дизайни. Най-важното е да не пренебрегвате сигурността и да закупите стабилна поставка, която ще държи сигурно тежестта на вашия телевизор.       

 

Аспекти, които да не пренебрегвате 

Вашият телевизор може да бъде фокусна точка, но не винаги ще бъде основната. В този случай не пренебрегвайте спецификите на стаята. Ако притежавате камина, разполагането на телевизор може да бъде сложна задача. За да разберете как да аранжирате мебелите си с камина и телевизор, имате няколко опции. Поставете телевизора над камината, използвайки стойка за телевизор. Ако размерът на стаята го позволява, можете също така да поставите телевизора на отсрещната стена на конзолен шкаф или поставка с шкаф.

Не забравяйте да включите система за организиране на кабелите във вашата аранжировка за телевизор. Изберете ТВ поставка, която позволява скриване на кабелите за по-естетически външен вид. Ако заложите на поставка с рафтове, ще можете да поставите и други мултимедийни устройства до вашия телевизор. 

При всички случаи отделете необходимото време, за да откриете най-добрата ТВ поставка за вашия дом. Разгледайте нашите насоки и направете поръчка, която ще е подходяща за вашия стил и нужди.