Как да изберете страничен шкаф? Съвети за перфектна покупка

Почти сте готови с декорацията на вашия дом, но усещате, че трябва да добавите и някое модерно решение за съхранение? Има няколко опции, от които да избирате, когато търсите практична мебел за вашата трапезария, кухня ли коридор.

Няма проблем, ако не знаете разликата между конзолна маса и страничен шкаф. Нашето ръководство за покупка, обясняващо как да изберете страничен шкаф, е тук, за да ви помогне.

Днес използваме няколко термина, за да опишем подобни мебели, като страничен шкаф или скрин. Всъщност и при двата термина става въпрос за мебел с функция за съхранение, която да допълни стаята ви. За да знаете как да изберете скрин, започнете като идентифицирате собствените си нужди:

  • Стаята, в която искате да го поставите
  • Основната цел, за която ще го използвате
  • Какъв стил търсите
  • Подходящите размер, материал и цвят, които да допълнят декора на стаята ви

 

Кой страничен шкаф е подходящият за мен?

Процесът на избор на страничен шкаф не би трябвало да е труден. Важно е да разберете разликата между тези функционални мебели. Скриновете обикновено се използват в спалнята като решение за съхранение с чекмеджета. Страничните шкафове могат да изпълняват същата роля, но те са най-подходящи за по-малки зони, като тесни коридори. Който и да изберете, възползвайте се от плота на тази мебел за декоративни цели.

Комодите ни носят по-романтично усещане. Често те се използват в домашния офис. Бюфетите са по-обемни мебели, подходящи повече за кухни или трапезарии, докато конзолните маси могат успешно да служат и като ТВ шкаф. Имайки предвид това, нека разгледаме някои от възможностите.

Съвети за избор на перфектния страничен шкаф

Независимо от предпочитания термин, когато се чудите как да изберете страничен шкаф, първо трябва да обмислите размерите. Вземете предвид и целта, за която ще го използвате, както и стаята, в която ще го поставите. Имайте предвид подредбата на стаята и останалите ви мебели. Ако ще го поставите в трапезарията ви, вземете предвид и размерите на вашия трапезен комплект. Не забравяйте да го разположите на поне 60 см разстояние от други мебели, за да има достатъчно отстояние за отваряне на вратички и чекмеджета.

А каква е подходящата височина на един страничен шкаф? Страничните шкафове обикновено са без крачета или пък с къси такива, за да предоставят повече място за съхранение. По отношение на височината, един страничен шкаф обикновено е висок между 70 и 90 см. Това е важен аспект, тъй като тази височина позволява сервиране на храна върху него на следващото ви бюфетно парти. Идеален за съхранение на предмети за трапезарията, страничният шкаф трябва да съответства на височината на вашата трапезна маса за един балансиран декор.

Тъй като на пазара съществуват почти безкраен брой оферти за странични шкафове, спокойно можете да включите и дължината, когато правите вашия избор. За по-големи коридори или трапезарии можете ад изберете такъв с три отделения в редица, което обикновено означава дължина до 145 см. В по-малка спалня можете да поставите страничен шкаф с дължина 60 см и двойни чекмеджета.

 

Материалът, цветът и стила на вашия идеален страничен шкаф

Страничният шкаф е такава невероятна мебел, която може да се открие в безкрайни форми, цветове и стилове. Тъй като се адаптира към всяка стая, можете да използвате страничния шкаф, за да съхранявате играчките на вашите деца, различни електронни устройства или да подредите отгоре му вашите книги и списания. Огромната му функционалност се представя и чрез разнообразие от стилове.

Затова ще продължим с няколко съвета относно как да изберете подходящия стил на бюфет ли страничен шкаф! Разбира се, най-важни са вашите лични предпочитания. Нашите препоръки са да заложите на страничен шкаф с вратички за вашата трапезария, за да поставяте вашите комплекти за хранене, а за традиционната кухня изберете такъв със стъклени вратички. Чекмеджетата винаги са предимство, а страничните шкафове с рафтове ще допринесат за естетиката на стаята ви.

Някои хора си задават въпроса дали биха могли да поставят скрин в дневната си. Отговорът е да – използвайте го като ТВ поставка, добавете го до зоната Ви за забавления или го превърнете в мини бар. Последвайте креативността си и се насладете на декоративната функция на вашия скрин.

Не пренебрегвайте материалите! За традиционна кухня заложете на голям дървен бюфет. Търсете изчистени линии и микс от дърво, метал и стъкло за минималистична трапезария. Страничните шкафове от регенерирана дървесина са перфектни за всеки стил, предлагайки издръжливост и неостаряващо излъчване. Комодите с винтидж вид ще бъдат акцентът на всяка стая, особено когато бъдат съчетани с бохемски декор.

Ако не сте се спрели на конкретна цветова схема, ви препоръчваме да бъдете дръзки. Заложете на страничен шкаф, боядисан в контрастен цвят, за да го накарате да изпъкне. За по-романтично усещане пастелният цвят е много подходящ избор. Един тъмен страничен шкаф е дързък ход, докато белият е елегантно допълнение към вашата спалня.

С толкова много опции изборът на страничен шкаф може да ви изглежда труден. Но това едновременно е мебел, с която можете смело да експериментирате. Не забравяйте, че тя трябва да бъде стабилна и издръжлива, но също и модерна. Следвайте нашето ръководство и вижте нашите топ избори по-долу, за да откриете вашия перфектен страничен шкаф.