Страхотни съвети за избор на перфектния трапезен комплект

Всички имаме заети графици и намирането на време да се съберем не е най-лесното нещо. Но споделянето на храна с любимите ни хора е класическа традиция. Това превръща вашата трапезария в място за събирания и приятни разговори. За уютна и подканяща трапезна атмосфера, трябва да знаете как да изберете трапезен комплект.

Ако търсите най-добрия трапезен комплект с маса, направете малко предварителни проучвания. Преценете нуждите си, започвайки с броя хора, които трябва да настаните. За вечери за социализиране открийте решения за допълнително място за сядане, като още трапезни столове. Или заложете на трапезна пейка – нестандартна, но достъпна опция.

Помислете за стиловите си предпочитания и открийте трапезния комплект, който ще се впише перфектно в мечтаната ви трапезария. Има толкова много налични опции на различни стилове, форми и материали. Научете от нашето ръководство всичко, което трябва да знаете за правилния избор на трапезен комплект.

 

Какво да имате предвид, когато търсите трапезен комплект

Един трапезен комплект се състои от два вида мебели – маса и съпътстващи столове. Подходящият избор за вас трябва да отговаря на някои много важни нужди. Тъй като трябва да вземете някои много важни решения, нашите съвети ще са ви от полза.

 

Как да изберете подходящия размер за вашия трапезен комплект

Първата стъпка е да измерите вашата трапезна зона. Когато разполагате с дължината и ширината на стаята, не забравяйте да оставите поне 100 см пространство около вашия трапезен комплект. Този важен детайл ще ви осигури достатъчно място около трапезния комплект. Стандартът е около 100 см място зад столовете за повече удобство на седящите около масата.

Подредба на трапезарията, следваща тези насоки за размери, ще позволи на пространството ви да диша и да не изглежда претрупано. А ако разполагате с много пространство, това правило за размери ще превърне вашия трапезен комплект във фокусна точка.

Другият детайл, който да имате предвид, преди да изберете стила на перфектния трапезен комплект, е колко хора трябва да настаните. Ако обичате да събирате често приятели и организирате вечери, имайте предвид това, преди да поръчате. Ако предпочитате просто да релаксирате с приятели, заложете на семпъл трапезен комплект. Създайте комфортна трапезна зона за ежедневието ви и подсигурете няколко допълнителни стола за специални случаи.

 

Страхотни идеи за откриване на най-подходящата форма на трапезна маса

Открийте трапезната маса на вашите мечти, като не забравяте броя на хората, които ще я използват! Едно комфортно място за хранене изисква поне 60 см дължина и 30 см ширина. Имайки предвид това правило, някои форми на маси са по-подходящи от други.

Кръглите и квадратните маси са перфектната опция за малки пространства. Те предоставят удобно място и еднаква дистанция за всички настанени. Като плюс те подхождат на всички интериорни стилове и са чудесни за социализация. Освен това те са и супер шикозни! Препоръчваме ви да заложите на основа тип пачи крак за повече пространство за краката и свобода.

Ако сте късметлии и вашата трапезария предлага много пространство, разгледайте овалните и правоъгълни маси. Те ще изглеждат впечатляващо и могат да поберат много от вашите приятели. Едно важно предимство, което тези маси предлагат, идва от мястото, където ги поставяте. С тях можете да разделите вашата кухня от хола или да създадете фокусна точка до голям прозорец. Тези маси предоставят повече пространство за допълнителни столове, ако са с тънки крака.

 

 

Не пренебрегвайте значението на столовете

Когато избирате подходящите столове за вашия трапезен комплект, вие имате няколко опции: въртящи, тапицирани или класически столове, табуретки и трапезни пейки. За да сте сигурни, че ще имате достатъчно пространство за колената, винаги предвиждайте 30 см от плота на масата до седалката на стола.

Изберете столовете в зависимост от избраната форма на масата. По-малките маси се окомплектоват най-добре с 4 стола или табуретки. А малкият брой столове ви дава възможност да използвате различни материали и стилове, за да оживите пространството. 

Правоъгълните или овални маси ви позволяват повече столове – можете да подредите до 10 броя. Изпробвайте различни дизайни на столовете и заложете на елегантни решения, като тапицирани седалки. Можете да добавите също трапезни пейки, за да постигнете модерно усещане. Насладете се на предимствата на трапезната пейка – от стилния вид до допълнителното място за сядане, което тя предлага.

 

Перфектният стил трапезен комплект за вашия дом

Изборът на перфектния трапезен комплект е въпрос на лични предпочитания. Ако сте любител на по-традиционния стил, препоръчваме да заложите на масивни дървени мебели. Те са елегантни и стабилни, особено в по-тъмните им нюанси. Добавете малко романтика с платове като жакард или брокат за тапицерията на стола.

Модерните интериорни дизайни изискват семпли и изчистени линии с впечатляващи финиши. По отношение на материалите изберете мраморни или стъклени плотове или инвестирайте в метални основи както за столовете, така и за масата..

Ако предпочитате по-еклектична визия, оставете трапезарията да бъде вашата площадка за игра. Експериментирайте с весели цветове или използвайте ратанови и пластмасови трапезни комплекти. Друг начин е да изберете дървена маса и да добавите уникални столове, вдъхновени от винтидж стила, за повече чар.

Ще ви отнеме известно време, но е лесно да разберете как да изберете правилния трапезен комплект. Вземете предвид нашите прости насоки и проучете нуждите си. Работете с любимите си стилове и материали и бъдете внимателни с необходимите размери. Опитайте се да визуализирате мечтаното си пространство за хранене и започнете да го сглобявате.