artificial Christmas tree

Наръчник за покупка на коледни подаръци – подаръци "Направи си сам"

Има ли в списъка ви коледни подаръци от типа "Направи си сам"? Може би си мислите, че сте твърде заети, че не знаете как да направите коледни подаръци "Направи си сам" или че те не са толкова привлекателни, колкото купените в магазина. Ще промените мнението си с този супер информативен и забавен наръчник за покупка на подаръци!

Нека поговорим за управлението на времето. Хората смятат, че направата на коледни подаръци "Направи си сам" отнема много време. Всъщност има много идеи, които можете да използвате без особени усилия и за кратко време. В следващите глави ще ви дадем няколко чудесни примера.

Освен времето, мисълта, че се нуждаете от много различни материали, за да направите коледни подаръци "Направи си сам", може да бъде причина да не опитате. Истината е, че разполагате с много от необходимите материали вкъщи. Същото важи и за инструментите, необходими за изработката на подаръци "Направи си сам".

Какво представлява добрият коледен подарък "Направи си сам"? Емоционалната стойност, свързана с него. Това е идеалният начин да покажете на специалните хора в живота си колко много ги обичате. Повече от всичко те ще оценят времето и мисълта, които сте вложили в подаръка, и спомена, който той създава.

Споменахме ли колко изгодни могат да бъдат коледните подаръци "Направи си сам"? Само си представете: прекарвате малко време в създаване на нещо креативно с предмети, които вече имате у дома. След това подарявате този домашен подарък като израз на любовта си към някой специален човек. Може ли да има нещо по-хубаво от това?

 

Как да се подготвите за създаването на уникални коледни подаръци

Персонализираните коледни подаръци са идеални, за да покажете на хората в живота си колко много ви е грижа за тях. Насърчаваме ви да гледате на това като на забавно и творческо занимание, защото, повярвайте ни, ще ви хареса! Да не говорим за терапевтичните ползи от това да използвате въображението си, за да създадете нещо на ръка, което в крайна сметка ще донесе на някого толкова много радост.

Знаете ли защо коледните подаръци "Направи си сам" са най-добрите? Това е така, защото всеки от тези подаръци е направен специално за човека, който го получава. Затова първата стъпка е да помислите какво прави този човек специален за вас. Имайте предвид неговите хобита, интереси, забавен спомен, който и двамата имате, или нещо друго, което ще го направи щастлив.

За да започнете, ще ви трябват няколко продукта, включително:

 • старите конци и игла, както и ножици
 • лепило и пистолет за лепене
 • акрилни бои, цветни моливи или пастели
 • цветна или крепирана хартия
 • парчета плат, например кадифе или тюл, за панделки и други подобни
 • брокат. Брокатът винаги е от полза!

XL идея: Използвайте стари дрехи, за да получите тъканите, от които може да се нуждаете за създаване на необичайни коледни подаръци! Рециклираната хартия, като например опаковки за подаръци и стари книги, които можете да си позволите да унищожите, е друга екологична практика.

 

DIY Christmas gift box inspiration

DIY Christmas gift box inspiration

Добавете щипка "Направи си сам" към коледните си подаръци

Има безброй възможности за домашно приготвени коледни подаръци. Искаме да ви дадем няколко симпатични и лесни предложения за коледни подаръци "Направи си сам", които биха могли да зарадват семейството и приятелите ви!

 • Можете да направите колаж от снимки за домашно изработен коледен подарък. Вземете голяма рамка и разпечатайте вашите любими моменти с човека, за когото готвите подаръка. Персонализирайте я с различни парчета плат или канап от юта и добавете ефектен хартиен фон. За да изглеждат по-забавно, залепете изображенията или ги окачете на светещ стринг с цветни щипки за дрехи.
 • А не мислите ли, че свещниците "Направи си сам" са очарователни коледни подаръци? Всичко, от което се нуждаете, са няколко празни буркана, които можете да декорирате по какъвто искате начин. Можете да ги боядисате, да ги облепите с лепило или да ги украсите с блестящия брокат, за който споменахме по-рано. Не забравяйте да добавите няколко цветни свещи или свещи без пламък (за по-голяма безопасност).
 • Умеете ли да плетете, да бродирате или да шиете? Тогава можете да подарите ръчно изработено одеяло, комплект вълнени ръкавици или дори чифт персонализирани чорапи, в които е зашито хубаво послание.
 • Може би най-добрите коледни подаръци "Направи си сам" са кутиите за подаръци. Помислете за декориране на кутия за обувки, след което я напълнете с малки, но стойностни предмети. Препоръчваме ви да добавите свещ, бутилка вино, висококачествен сапун или домашно приготвени мъфини.

XL идея: Не забравяйте да добавите ръчно написана картичка или бележка към коледния си подарък. Това е толкова красив начин да покажете на човека колко много го цените. Ако се постараете да я напишете собственоръчно, това ще придаде на подаръка лично отношение, което ще бъде високо оценено. Дори и почеркът ви да не е от най-красивите.

 

Направи си сам: коледна кутия от картон

 • Стъпка 1

  Като начало изрежете квадрат от хартия с размера, който искате за кутията за подаръци. Свържете четирите ъгъла, за да образувате буквата Х. Уверете се, че са точно центрирани.

 • Стъпка 2

  Сгънете ъглите в центъра на буквата Х. Уверете се, че те се срещат идеално, за да бъде кутията ви напълно симетрична.

 • Стъпка 3

  След като отворите страните, сгънете триъгълните капаци в горната и долната част навътре. Две от първоначалните сгъвки, горната и долната триъгълна разгъвка, трябва да продължат да са насочени към центъра.

 • Стъпка 4

  Докато отваряте горния и долния капак, приближете двата странични капака към центъра. След това сгънете всяка част отново към центъра, така че вертикалните прави линии на краищата да се срещнат с тези в центъра.

 • Стъпка 5

  Сгънете горните по-малки триъгълници върху страничните. След като бъдат сгънати, сгънете двата странични триъгълника, които все още са непокътнати. Те трябва да са напълно сгънати до достигане на разреза.

 •  

Коледни подаръци за всичките ви любими хора, които няма да ви разорят

Ако пък не можете да намерите вдъхновение за коледни подаръци "Направи си сам", не се притеснявайте! Можете да използвате някоя от горните идеи, за да опаковате подаръци, закупени от магазина. Те ще изглеждат страхотно и същевременно ще демонстрират грижите и усилията, които сте положили за тях.

Имаме няколко фантастични идеи за подаръци в последната минута, които са едновременно забавни и достъпни коледни подаръци. Някои от тях са дори коледни подаръци за под 50 лева. Чудесно, нали?

Лесното решение е да подарите празнична украса, като пола за коледна елха, например. За да сте в унисон с уютната домашна атмосфера, която носи Коледа, може би ще искате да разгледате нашите удобни одеяла и декоративни възглавници. Те са чудесни за декорация на дивана и същевременно са практични. Ако човекът, за когото подготвяте подарък, е запален по интериорния дизайн, стилна ваза, аксесоар за дома или декоративна чаша може да се окажат перфектният подарък.

XL идея: Комбинирайте и съчетайте! Ако решите да купувате коледни подаръци, можете да включите нещо домашно приготвено. Фантастична идея е да изпечете сладкиши, като например макарони. Още нещо, което можете да направите, е да изработите празнична украса, която отнема по-малко от 10 минути. За украса на коледната елха бихме използвали сушени плодове и цветя, завързани с цветна панделка.