Ръководство за покупка на бар табуретка – полезни съвети

През последните години станахме свидетели на голямо завръщане на кухненския барплот. Той може да бъде под формата на остров, плот или подходящ бар. Популярността беше насърчена от това, че един домашен бар отговаря на сегашния ни начин на живот. Това е място с голяма гъвкавост за всяка ситуация. Насладете се на бърза закуска, работете от вкъщи или помогнете на децата си с домашните.

Но как да изберете бар табуретка за вашата кухня? Перфектните бар столове трябва да бъдат комфортни, да съответстват на вашия интериор и да са безопасни за децата. Поради техния дизайн, бар табуретките се превръщат във фокусна точка на вашата трапезария. Продължете да четете нашето ръководство как да изберете подходящите бар столове и открийте перфектното решение за вашия дом.

 

Как да изберете подходящите размери за вашите бар табуретки

За разлика от трапезните столове и маси, които се предлагат в стандартни размери, бар табуретките и плотовете имат различни височини и размери. Така че, за да направите най-добрия избор, започнете с правилните измервания. За да разберем с каква височина трябва да бъдат бар табуретките, трябва да разгледаме най-популярните бар столове:

  • Табуретки за барплот – обикновено с височина от 60 до 66 см;
  • Бар столове – следвайки стандартните измервания на бара от 71 до 83 см;
  • Изключително високи бар табуретки – супер високи столове, които достигат височина от 86 до 101 см.

Бар столовете имат различна височина, което определено ще повлияе на комфорта ви, докато седите. Затова предварително измерете бара, плота или острова. Една табуретката за барплот има правилната функционалност, когато е поставена до плот с височина 90 см. Ако искате автентичното бар изживяване у дома, изберете бар столове и ги съчетайте с остров с височина от 104 до 110 см. Можете също така да изберете супер високи бар столове за вашия впечатляващ плот с размери до 111-119 см.

Помислете за начина, по който планирате да използвате домашния ви бар, за да разберете колко високи трябва да бъдат бар табуретките спрямо височината на вашия барплот. Най-простото правило, което трябва да запомните, когато избирате подходящата височина за вашите бар табуретки, е да спазвате средното разстояние от 25-30 см от седалката на стола до пода на барплота.

 

Кой стил бар табуретки е подходящ за вашия дом?

Бар столовете се предлагат в богато разнообразие. Нека сега поговорим за комфорта. В зависимост от типа на стола, който сте избрали, ще получите различен вид удобство при седене.

Бар столовете без гръб са идеални за по-малки помещения, тъй като можете лесно да ги пъхнете под плота. Въпреки че е един от най-популярните избори, табуретката без гръб може да бъде малко неудобна, когато седите по-дълги периоди от време.

Въртящите се табуретки са чудесна алтернатива на тежките бар столове, позволяващи много удобна функционалност. Освен това въртящите се бар столове определено ще предпазят подовете ви от постоянното движение на обикновените табуретки.

За да добавите нотка на стил и комфорт, изберете бар столове с подлакътници. Те са идеални за дълъг обяд, особено когато имате деца. Направете още една крачка напред и се насочете към тапицирани бар табуретки, ако елегантността е това, което търсите. 

Детайли, които са от значение, когато търсите перфектните бар столове

Изборът на правилната височина на новите ви бар столове е много важен, но друг аспект, който трябва да вземете под внимание, е броят на табуретките, от които се нуждаете. За да знаете колко бар стола ви трябват, помислете за броя на хората, които искате да настаните.

След това разгледайте вашия барплот или остров. Дължината му ще определи колко бар стола можете да поберете. За да може възрастни да седят удобно един до друг, трябва да им предоставите достатъчно място около стола. Помислете дали имате 66 до 76 см между центъра на една табуретка и центъра на тази, поставена до нея.

 

Материали

След като вземете решение за типа бар стол, е време да изберете материал. В зависимост от предпочитания от вас стил, някои материали могат да са по-подходящи от други. Металните табуретки са супер модерни и са изключително подходящо допълнение към индустриален или съвременен стил. Дървените бар столове са по-топли и по-лесни за оформяне, като също са подходящи за всеки декор. Бар табуретките от ратан и ракита също са отличен избор. Леки и практични, те ще добавят нотка бохемска атмосфера към вашата трапезария.

 

Стил и цвят

Може би се питате дали вашите бар табуретки трябва да са в един стил с вашите трапезни столове? Няма правило и единственото, което има значение, е предпочитанието ви за стил. Смесете и съчетайте за креативен външен вид, на който ще се радвате всеки ден. Само не забравяйте, че вашите бар табуретки и трапезни столове трябва да имат някои общи детайли. 

Същото важи и за цвета на бар столовете. В зависимост от тапицерията можете да проявите креативност и да работите с изкуствена кожа или различни тъкани в цветове, които съответстват на съществуващия ви интериор. Освежете мястото с неутрални цветове, когато сте използвали по-силни нюанси за останалата част от кухнята. Можете да създадете визуално стимулиращ външен вид, като комбинирате дървени или ратанови табуретки с няколко цветни такива.

Имайки предвид всичко това, вие сте само на едно кликване от намирането на перфектните бар табуретки. За повече вдъхновение разгледайте нашите любимите бар столове по-долу.