изкуствена коледна елха

Ръководство за избор на изкуствена елха

Коледа е все по-близо, което означава, че е време да декорирате дома си за празничния сезон. И тъй като много значима част от празника се случва около коледната елха, си струва да отделите малко време за проучване преди да изберете вашата.

Елхата за Коледа се свързва на първо място с радостта около декорирането ѝ. Ето защо е толкова важно да се спрете на подходящо дърво – то е искрата, която ще запали вашия коледен дух.

Каква елха предпочитате – естествена или изкуствена? Ако искате да я използвате и през следващите години и да не се занимавате с разчистване на нападали по земята иглички, заложете на изкуствена коледна елха. Сега е най-подходящото време да купите изкуствено коледно дърво. Изберете внимателно подходящата форма, височина и стил. И не пропускайте да прочетете докрай това ръководство за избор на изкуствена елха, което ще ви помогне да вземете правилното решение.

 

Изберете правилната височина и форма за вашата изкуствена коледна елха

Изборът на подходящата изкуствена коледна елха не е лесна работа. Тя трябва да е едновременно впечатляваща, както и подходяща за размера на помещението. Формата на коледното дръвче също е от значение, тъй като тя има пряко отражение върху вида на декорацията ви. За щастие нашето ръководство ще ви помогне да откриете коледната елха с най-подходяща форма.

Мястото на коледната елха е обикновено във всекидневната. Тук оформлението на помещението и съществуващият декор оказват влияние върху размера и височината на идеалното дърво. Ето защо в това ръководство сме обърнали специално внимание и на формата, освен на височината на коледната елха.

Имате възможност да изберете по-ниска коледна елха от 120 см или да заложите на по-висока – до 240 см. Прекалено ниската ще изглежда твърде малка в голяма всекидневна. Елха с височина 240 см от друга страна ще изглежда добре само в стая с високи стени. Така че избирайте внимателно според вашата всекидневна. Нека обърнем внимание и на различните форми на изкуствените коледни елхи.

Коледна елха тип молив

Заложете на този тип коледна елха, ако искате да постигнете модерно излъчване за празниците. Стройният ѝ силует я прави минималистичен избор за вашия дом. Коледната елха тип молив има още няколко основни предимства. Изберете този вид, ако не разполагате с много пространство на пода. Освен това ще спестите от декорации, а и може да постигнете страхотен вид, без да я претрупвате.

Тънка коледна елха

Друга подобна опция, чудесна за по-малки стаи, е тънката коледна елха. Тя също е изключително подходяща за създаване на впечатляващо визуално въздействие. Ако помещението ви е с висок таван, изберете тънка елха с височина 200 см. Декорирайте я с малки аксесоари, за да постигнете минималистичен вид, или заложете на големи и нестандартни декорации, за да я накарате да изпъкне.

Плътна коледна елха

Най-универсалната форма, която можете да предпочетете, е тази на плътна коледна елха, която е чудесна за всеки интериор. Обикновено размерът ѝ е среден, а формата се отличава с плътни клонки, което я превръща в прекрасно допълнение за вашата коледна украса. Изберете подходящата височина за вашата стая и я декорирайте според предпочитанията ви.

Обърната коледна елха

Ако предпочитате нестандартните решения, изберете обърната коледна елха. Изключително необичаен избор, обърнатата коледна елха със сигурност ще бъде акцентът на цялата ви коледна украса. Това е здрав и стабилен избор и можете да се наслаждавате на богатата ѝ форма, благодарение на регулируемите ѝ клонки. Покажете цялата си креативност, докато я декорирате, за да постигнете празничния вид, който си представяте. 

интериор с елха

Изберете най-подходящия цвят за вашата коледна елха

Традиционно в коледната украса сме свикнали със зелената елха като акцент. Тя най-много се доближава до естественото дръвче и декорирането ѝ е лесно. Класически избор, тя оглавява и нашите предпочитания, доближавайки се в най-голяма степен до живата коледна елха.

Тенденциите при изкуствените коледни елхи, от друга страна, непрекъснато се развиват, така че към момента съществуват много други интересни опции. За да отпразнувате пристигането на зимата, заложете на бяла коледна елха. Тя е елегантна и модерна, а освен това е красива основа за креативни декорации. Разбира се, има и много други живи цветове, които ще ви помогнат да оживите дома си с празнично усещане.

Сини коледни елхи

Един доста смел избор: синята коледна елха е в тон с успокояващите сини нюанси, актуални за тази година. Направете така, че да изпъква още повече със сребристи и златисти аксесоари. Ако се спрете на по-малка с размери 120 см, поставете я върху бяла странична маса за впечатляващ визуален ефект.

Розови коледни елхи

Тонове в розово и шампанско са супер модерни. Съчетана със златисти декорации, една розова елха ще се превърне във фокусната точна на всеки дом. Изберете вашата розова коледна елха от vidaXL и бъдете още по-смели, като заложите на такава с височина 240 см, за да имате възможност да се развихрите с истинска модерна коледна украса.

Червени коледни елхи

Още едно смело решение, червената колена елха ще превърне целия ви дом в празнична страна на чудесата. Завършете я с декорации в бяло и сребристо за една оригинална коледна атмосфера.

Златисти коледни елхи

Една златиста коледна елха е перфектна, ако искате просто да направите впечатление. Тя е достатъчно бляскава сама по себе си, но може да бъде още по-забележителна, ако бъде съчетана с подходящите лампички. Можете да поставите златиста елха в трапезарията, всекидневната или дори в антрето си (ако изберете по-малка).

 

Направете я специална: лампички и декорации за коледна елха

След като сте избрали перфектните цвят, размери и стил на вашата елха, идва най-забавната част: украсяването на коледната елха! Това е моментът, когато трябва напълно да съчетаете елхата с целия си интериор и коледна украса.

Има много креативни решения, с които да направите вашата изкуствена елха още по-красива. Изберете лампичките за коледното ви дърво, като заложите на няколко стринга. Можете да импровизирате с различни форми и цветове на лампичките, като единствено внимавате изборът ви да се съчетава добре с цвета и стила на дървото.

Също така можете да купите както отделни LED стринг лампички за коледна елха, така и да изберете елха с вградени LED лампички. Те са енергийно-ефективни и ще ви спестят търсенето на подходящите лампички. Освен това, независимо от типа на дървото, което изберете, ще ви е необходима пола за коледна елха. С нейна помощ ще скриете основата на дървото с нещо празнично. Импровизирайте, като си създадете ваша собствена пола за елха от подаръчна кутия или пък одеяло от изкуствена кожа.

И последната стъпка за вашите декорации за коледна елха е да се сдобиете с коледни играчки и топки за елха. Това е най-забавната част, а възможностите са неограничени. Зашеметяващи цветове, иновативни коледни форми и дори персонализирани топки. Изборът е ваш, като единствено не забравяйте да създадете балансиран коледен интериор.

видове изкуствени коледни елхи

Кой е любимият ви стил елха?

Декорирането на коледната елха е супер забавно, особено когато сте заобиколени от вашите семейство и приятели. Открийте подходящите аксесоари за този стил на коледна елха.

Ако искате модерен коледен интериор, ви препоръчваме да погледнете най-популярните стилове за коледна елха. Вижте някои от най-красивите тенденции при коледните елхи.

Коледни елхи в стил фермерска къща

Изцяло натуралните трендове не пропускат и коледната декорация. За да сте в унисон с природата, без да я унищожавате и с минимален отпечатък, заложете на зелена изкуствена елха с декорации от хартия в меки, естествени цветове.

Модерни коледни елхи

Създайте минималистичен празничен интериор с бяла коледна елха и малко лампички. Използвайте семпли лампички и красиви декорации в елегантна цветова схема. Изберете топки в по-меки тонове, а защо не и такива, изработени от текстил или кадифе.

Заскрежени коледни елхи

Ако усещате носталгия по детските си спомени около коледната елха, изберете заскрежена такава. Тя имитира невероятния ефект на сняг по дървото и добавя богата текстура към коледната ви декорация. Използвайте бели или сребристи декорации за модерен вид, а защо да не заложите и на смело червено за по-традиционно усещане.

 

Магията на коледната елха: всичко е в детайлите

Освен красиво, всички искаме и дърво, което да носи този специфичен мирис на Коледа. Когато изберете естествено дръвче, миризмата на бор създава специална атмосфера на уют във вашата дневна. Тъй като естественото дърво не винаги е опция, изберете реалистично изглеждаща коледна елха. За да имате тази специална миризма на коледна елха, потърсете ароматизирани декорации за коледна елха, свещи или други есенции с мирис на бор за дома.

По отношение на материалите за коледната елха, най-често срещаните са PVC и PE. Коледните елхи от PVC са популярен избор, тъй като са много икономични. Те имат богати клонки, а освен това не е необходимо да се притеснявате за падащи иглички.

Коледните елхи от PE имат 3D иглички, които изглеждат досущ като истинските. И поради това, че пресъздават по-точно формата на естествено дърво, елхите от PE са и на по-висока цена. Но пък ще им се радвате още много години!